Меню

Добре дошли

в обновения административен уебсайт на Община Малко Търново!

В горния десен ъгъл можете да преминете към използване на старата версия

При въпроси или проблеми свързани с функционалноста на сайта моля използвайте менюто Проблеми с функционалността.

 

16 Оранжеви дни срещу насилието над жени

25.11.2023 – 10.12.2023 г

„Оранжевите дни" е глобална кампания, която обединява за 16 дни гласовете на местни и световни организации, агенции и правителства в единен призив за предотвратяване и премахване на насилието над жени, за активни действия срещу насилието. Кампанията стартира ежегодно на 25 ноември / „ Международен ден за премахване на насилието над жени"/ и продължава до 10 декември / „ Ден на правата на човека"/.
В България до края на август 2023 г. получили заповед за защита от домашно насилие са 2828 пострадали.Според Министерството на вътрешните работи на България, до края на септември 2023 г., убийствата на жени достигат 20.
Не можем да останем безучастни при тази статистика. Само заедно и с непримиримост можем да обърнем посоката и да тръгнем към пълното изкореняване на проблема с насилието. В тази връзка Община Малко Търново, с подкрепата на Сороптимист Интернешънъл – клуб Бургас и РПУ гр. Малко Търново, организира и проведе информационна кампания за разпознаването и предотвратяването на формите на насилие, с които се сблъскват жените в различни обществени среди. Да изпратим ясно послание, че насилието над жени няма място в нашето общество, и заедно да изграждаме по-добро бъдеще за всички.

 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13

 

Бизнес център

 Бизнес център Малко Търново е сдружение с нестопанска цел със седалище в гр. Малко Търново. Главната му цел е да подпомага малкия бизнес и предприемачеството за създаване на благоприятна среда за развитие на частния сектор и увеличаване на заетостта.

Прочети повече...

Исторически музей "Проф. д-р Александър Фол"

Исторически музей Първият музей в гр. Малко Търново е създаден през 1983 г. под името „Музеен комплекс Странджа” и е резултат от интензивната работа в района по програмата Странджа-Сакар. През 2002 г. е преструктуриран в Общински Исторически музей и до днес е единствения културен институт в сърцето на Странджа планина.

Прочети повече...

Туристически информационен център

 Изграденият туристически информационен център е разположен в една от най – достъпните части на града – централната градска градина. Общата стойност на проекта е 130 000 лв. и е изграден със средства от общинския бюджет.

Прочети повече...

Нагоре