Меню

Добре дошли

в обновения административен уебсайт на Община Малко Търново!

В горния десен ъгъл можете да преминете към използване на старата версия

При въпроси или проблеми свързани с функционалноста на сайта моля използвайте менюто Проблеми с функционалността.

 

Икономическото развитие на община Малко Търново през последните години се характеризира с общите белези на икономическото развитие на страната като цяло. Във всички сектори на стопанството се извършва преструктуриране и приватизация на съществуващите държавни и общински предприятие, като при някои същата е вече факт. Основен поминък на населението в общината е бил рудодобива и селското стопанство. Те са оказвали изключително благоприятно влияние на целия Странджански район, като са осигурявали пълна заетост на населението, стабилен инвестиционен поток и сравнително високи доходи. Поради редица причини през последните години бяха закрити голяма част от промишлените предприятия, което доведе до демографски срив и рязко увеличаване на безработицата в общината. С текста на документа може да се запознаете ТУК.

 

 

Бизнес център

 Бизнес център Малко Търново е сдружение с нестопанска цел със седалище в гр. Малко Търново. Главната му цел е да подпомага малкия бизнес и предприемачеството за създаване на благоприятна среда за развитие на частния сектор и увеличаване на заетостта.

Прочети повече...

Исторически музей "Проф. д-р Александър Фол"

Исторически музей Първият музей в гр. Малко Търново е създаден през 1983 г. под името „Музеен комплекс Странджа” и е резултат от интензивната работа в района по програмата Странджа-Сакар. През 2002 г. е преструктуриран в Общински Исторически музей и до днес е единствения културен институт в сърцето на Странджа планина.

Прочети повече...

Туристически информационен център

 Изграденият туристически информационен център е разположен в една от най – достъпните части на града – централната градска градина. Общата стойност на проекта е 130 000 лв. и е изграден със средства от общинския бюджет.

Прочети повече...

Нагоре