Меню

Добре дошли

в обновения административен уебсайт на Община Малко Търново!

В горния десен ъгъл можете да преминете към използване на старата версия

При въпроси или проблеми свързани с функционалноста на сайта моля използвайте менюто Проблеми с функционалността.

 

 

„Всяка минута е ценна! Научи симптомите на инсулта“

Асоциацията за инсулт и афазия стартира национална кампания по повод
29 октомври- Световен ден за борба с инсулта


За пореден път Община Малко Търново се включва в национално значима кампания в областта на здравеопазването. Общинската администрация на града безрезервно подкрепя информационната кампания за повишаване разпознаваемостта на симптомите на инсулта.
Инсултът е най-значимото заболяване в България, причина № 1 за смъртност със статистически показатели, превишаващи многократно тези в останалите европейски страни.
За това, целта на кампанията е да се повишат познанията на обществото за симптомите на заболяването и правилното поведение при тяхното установяване. Това е критично познание, разпространението на което пряко влияе върху адекватната помощ за пострадалите в острата фаза на заболяването.
Участвайки в кампанията, нашата община допринася за повишаване информираността за превенция на инсулта и възможностите за използване на предоставяните общински и социални услуги във връзка със заболяването.

 

Видеоклип

 1  2  3  4  5  6

 

7  8  9  10  11  12

 

13  14  15

 

 

 

 

 

 

 

 

Бизнес център

 Бизнес център Малко Търново е сдружение с нестопанска цел със седалище в гр. Малко Търново. Главната му цел е да подпомага малкия бизнес и предприемачеството за създаване на благоприятна среда за развитие на частния сектор и увеличаване на заетостта.

Прочети повече...

Исторически музей "Проф. д-р Александър Фол"

Исторически музей Първият музей в гр. Малко Търново е създаден през 1983 г. под името „Музеен комплекс Странджа” и е резултат от интензивната работа в района по програмата Странджа-Сакар. През 2002 г. е преструктуриран в Общински Исторически музей и до днес е единствения културен институт в сърцето на Странджа планина.

Прочети повече...

Туристически информационен център

 Изграденият туристически информационен център е разположен в една от най – достъпните части на града – централната градска градина. Общата стойност на проекта е 130 000 лв. и е изграден със средства от общинския бюджет.

Прочети повече...

Нагоре